Pagina's toevoegen met Admin

Open de Admin-omgeving van je website door in te loggen en klik links op het item Pages (of Pagina's). Je ziet dan de pagina-structuur van je site. Vervolgens klik je bovenaan op de knop + Add en je kiest voor Add page.

Een modaal venster gaat open waar je een en ander kunt invullen:

Pagina toevoegen

Uiteraard dient je pagina een titel te hebben. Eenmaal ingevuld zul je merken dat de naam van de bijbehorende folder ook al wordt ingevuld, al kan je die aanpassen als je dat wilt.

Vervolgens dien je aan te geven wat de folder moet zijn waar je pagina onder moet vallen. Dit kan bijvoorbeeld de root van de site zijn of een subfolder of de folder van een blog-verzamel-pagina of van een modulaire hoofdpagina.

Het moeilijke is misschien om aan te geven welk template gebruikt moet worden. Gaat het om een 'gewone' pagina, dan zal dit waarschijnlijk de default template zijn. Gaat het om een blog-item, dan zal het waarschijnlijk het item template zijn (niet het blog template!)

blog-item

Je kunt ook kijken welk template gebruikt wordt door de pagina's in dezelfde hiƫrarchie van folders en pagina's.

Achteraf is het ook niet moeilijk om van template te veranderen. Je vindt die informatie in de Advanced tab van een pagina en kan daar aangepast worden:

template aanpassen

Tenslotte moet je nog aangeven of de pagina (eventueel voorlopig) onzichtbaar moet zijn. En als alles is ingevuld klik je op Continue.

Je zult dan in de afdeling terecht komen waar je de inhoud van je pagina kunt opmaken.

Let wel: zolang je niet hebt opgeslagen gebeurt er helemaal niets en kun je ook geen afbeeldingen plaatsen!

Met andere woorden: sla meteen je pagina op, ook al heb je nog geen inhoud aangemaakt. Ga vervolgens verder met het invullen van de inhoud.