Media toevoegen met Admin

Een opgeslagen pagina kan voorzien worden van afbeeldingen.

In het vak onder de editor (Page Media) kun je afbeeldingen 'droppen' of je klikt op de invoegstrook om een bestand te kiezen.

page media

Zodra de afbeelding(en) getoond worden (soms zul je eerst alleen 'blokjes' zien, zoals hieronder), kun je ze toevoegen aan de inhoud op de plaats waar je cursor staat in het tekstbewerkvenster:

afbeelding invoegen

Je zult daar geen plaatje zien, maar wel de markdown-code. Het tekstalternatief is nog niet ingevuld (de rechte haken zijn leeg).

Door op het oogje (rechts boven de editor) te klikken kun je een voorbeeld zien en ook de afbeelding zal getoond worden.

Best mogelijk dat je schrikt van de afmetingen. De verkleinde afbeelding in het vak Page Media laat zien wat de bestandsgrootte is van de afbeelding:

veel te groot

En 18.6 MB is echt veel te groot! Meer dan pak 'm beet 500 KB zou een afbeelding toch niet moeten zijn. Hoe kleiner de bestandsgrootte, hoe sneller je pagina geladen wordt...

Best mogelijk dat een ingestelde stijl de afmetingen van het ingevoegde beeld verkleind toont, maar dan zou toch de bestandsgrootte je een idee moeten geven...

Mocht je beschikken over een programma om je beelden qua grootte aan te passen, dan kun je hiermee experimenteren...